Hans Pedersen – Seattles Bygmester #1

Hans Pedersen – Seattles Bygmester #1

I just reblogged my Danish blogging friend Henry Hogh’s post about my father, but this is the way it came out. A photo but not the wonderful story of my father’s childhood in Stenstrup Denmark before he emigrated to Seattle and became a builder.. Henry, a genealogist, learned more about my family roots than I did myself even though I visited Stenstrup myself in June. I haven’t posted much yet since my return. Don’t give up on me friends, we’re having family medical challenges this summer.

henryhogh

English speaking – use the translate button

Maria skrev i sin blog om sin Fars onkel Valdemar, der havde udvandret til USA og bosat sig i Seattle. Hun fik respons fra Paula, der søgte oplysninger om sin Far Hans Pedersen i Seattle, som døde da hun var en måned. Hans Pedersen havde som bygmester været med til at grundlægge Seattle. Paula viste ikke meget om sin fars danske oprindelse, kun at han kom fra Stenstrup ved Svendborg. Jeg var netop kommet godt i gang og blevet grebet af slægtsforskningen. Jeg mente da nok jeg kunne finde ud af et og andet om den danske forbindelse.

pederson-cover-front-crop-v-4-5_72dpi-2

Paula er Juni 2016 ved at lægge sidste hånd på sin bog om sin Far. Jeg har her ”lånt” bogens forside.

Paula har nu Marts 2017 fået sin bog om  Faderen udgivet se link her. Bogen kan iøvrigt købes på Amazon.co.uk.

View original post 1,471 more words

3 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: